dilluns, 18 de maig del 2015

PHNOM PENH  -  21/02/2015  al  24/02/2015



Phnom Penh és la capital de Cambodja. Com a ciutat en si, no té res especialment espectacular. 




La vida aquí és una barreja entre placidesa i trànsit frenètic. A partir de la tarda, quan el sol i la calor comencen a anar de baixa, sembla que la ciutat s'omple de vida. 


En aquesta ciutat hem descobert, que el nostre bloc té molts seguidors, per això tothom volia una foto amb nosaltres...


.
A Phnom Penh, però també hem conegut una mica la història de Cambodja.



La creu desconeguda de Cambodja

Poca gent coneix la historia recent de Cambodja i el patiment que ha sofert la població d'aquest país. Com a mínim nosaltres en coneixíem ben poca cosa abans d'arribar-hi.

Als anys 70 del segle passat, els Khmer Roigs, van aterroritzar i aniquilar gran part del país. Es calcula que uns dos milions de persones van ser assassinades en aquella època.


  • Museu Toul Sleng   S-21
Era una antiga escola (Tuol Svay Prey High School), que va ser convertida pels Khmer Roigs en presó i centre de tortures el maig de 1976 per detenir, torturar i assassinar persones acusades d'oposar-se al règim de Pol Pot. Avui dia és un museu que val la pena visitar si s'està per la zona. També és conegut amb el nom de S-21 (Security Office 21).







.

  • Choeung EK
També conegut com els Camps de la Mort. Aquest és un dels llocs on els seguidors de Pol Pot van assassinar i enterrar en foses comunes centenars de milers de persones, moltes d'elles provinents de la presó Toul Sleng

Choeung EK és el més famós dels més de 300 camps d'extermini repartits per tota Cambodja. Si us ve de gust llegir més sobre el règim de la Kampuchea Democratica dirigida per Pol Pot, hi havia alguns enllaços en el tríptic informatiu que potser trobeu interessants. Aquí us els deixem:

- www.eccc.gov.kh/en   (Tribunal que jutja als Khmers Rojos)
- www.yale.edu/cgp   (Programa sobre el genocidi cambodjà de la Universitat de Yale)
- www.cambodiatribunal.org   (Cambodia Tribunal Monitor)

Si es vol visitar la presó S-21 i Choeung EK, recomanem primer visitar Choeung EK, ja que aquí et donen una audioguia que val la pena agafar i es pot veure un documental molt interessant. Et situen en la història i està prou ben explicat.





Aquestes visites creiem que mereixen dedicar-li una bona estona per poder conèixer què hi va passar i com ho van viure. És una part de la història recent que de ben segurs no deixen indiferents a ningú.

Nosaltres vam visitar la presó S-21 i Choeung EK el mateix dia. Vam agafar un tuc-tuc per 14 dòlars a repartir entre 4 persones per anar-hi, esperar-nos i tornar-nos a l'hotel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada